Even voorstellen: Sophie Franken

Sophie Franken

U kunt bij Sophie Franken terecht voor bekkenfysiotherapie.

Specialisaties

 Bekkenfysiotherapie

Mijn naam is Sophie Franken, geboren en getogen in Heerjansdam, maar ondertussen woonachtig in Rotterdam. Ik ben ruim 5 jaar geleden afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam (HRO) als algemeen fysiotherapeut. Tijdens mijn opleiding heb ik onder andere stage gelopen in het ziekenhuis en de particuliere praktijk, en daar heb ik kunnen proeven van het vak wat ik nu al vijf jaar uitvoer. Na mijn opleiding ben ik gestart met werken in de particuliere praktijk.

Binnen mijn eerste werkjaar heb ik de opleiding ZwangerFit® afgerond waarmee mijn interesse in zwangerschap en het bekken werd gewekt. ZwangerFit is een actief sport- en informatieprogramma voor zwangere en pas bevallen vrouwen.

Na het eerste werkjaar ben ik daarom gestart met de masteropleiding bekkenfysiotherapie aan de Stichting Opleiding Musculoskeletale Therapie (SOMT). Deze driejarige opleiding richt zich op het optimaal functioneren van het bekken- en bekkenbodemgebied. Problemen in het bekkengebied kunnen zich in verschillende domeinen presenteren zoals; urologie, gynaecologie, obstetrie, seksuologie, proctologie, orthopedie en neurologie. De bekkenfysiotherapeut behandelt mannen en vrouwen met klachten in dit gebied.

Bekkenfysiotherapie gaat dus over plassen, ontlasten, vrijen, dragen, baren en de beleving hiervan (emotie en intimiteit); gebieden waar de algemeen fysiotherapeut via de basisopleiding nauwelijks kennis van heeft verkregen en via het werken als algemeen fysiotherapeut geen ervaring in heeft opgebouwd.

Ik vind het een enorme uitdaging om mensen met problematiek in het bekken van hun klachten af te helpen. De taboe rondom onderwerpen in dit gebied is groot en ik vind het interessant om deze te doorbreken. Het informeren en adviseren van cliënten vind ik een van de leukste onderdelen van mijn vak.

Sinds juli 2016 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Maas in Heerjansdam. Mijn werkdag is vrijdag en u bent van harte welkom om een afspraak te maken.

Schroom niet, veel mensen gingen u voor, en laat het taboe rondom deze klachten u niet in de weg staan om hulp te zoeken!