Even voorstellen: Marianne Maas

Marianne Maas

U kunt bij Marianne Maas terecht voor fysiotherapie, oedeem therapie, medische fitness & medical taping.

Specialisaties

Fysiotherapie
Oedeem therapie
Medische fitness
Medical taping

Mijn naam is Marianne Maas en ik ben werkzaam als fysiotherapeute sinds 1981.

Sinds 1987 werk ik in Heerjansdam in mijn praktijk die eerst gevestigd was naast mijn woonhuis, maar die sinds 2009 gevestigd is in het gezondheidscentrum van Heerjansdam. Daar delen wij als fysiotherapiepraktijk een mooie locatie met de huisarts- en tandartspraktijk van het dorp.

De praktijk is uitgerust met verschillende behandelkamers en een ruime oefenzaal die is ingericht met de nieuwste oefenapparatuur en oefenmaterialen, iets waar ik enorm trots op ben!

Naast mijn werk als algemeen fysiotherapeut ben ik ook werkzaam als oedeemtherapeut/manuele lymfedrainage.

Als algemeen fysiotherapeut richt ik me op klachten aan het bewegingsapparaat, houdingsklachten, sportblessures en klachten voor of na operaties. In de oefenzaal behandel ik graag patiënten voor- en na orthopedische en neurologische operaties. Daarnaast vind ik het erg leuk om groepen te begeleiden in de oefenzaal, waaronder patiënten met aandoeningen zoals COPD, artrose (gewrichtsslijtage), CVA (beroertes), diabetes mellitus (suikerziekte), MS, Parkinson en nog veel meer. Zo begeleid ik mensen om op een gezonde manier oud te worden en dat vind ik een enorme uitdaging.

Als oedeemtherapeute richt ik me op het herstel van abnormale ophoping van vocht in de weefsels als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan-en afvoer van vocht. Dit kan ontstaan na een operatie, ongeval of forse bloeduitstortingen. Daarnaast wordt manuele lymfedrainage vaak toegepast na het verwijderen van lymfeklieren bij kanker waarbij lymfe oedeem kan ontstaan. Ik vind dit werk enorm waardevol.

Oedeemtherapie of manuele lymfedrainage vermindert zwelling, stijfheid, pijn en een strak gevoel in een ledemaat, en ernstige complicaties zoals wondroos. De behandeling bestaat uit manuele lymfedrainage, oefentherapie, voorlichting, compressietherapie en lymftaping.

Ik ben aangesloten bij het IKR (Integraal Kankercentrum Rotterdam) en patiënten kunnen deelnemen aan een oncologisch revalidatie traject.

De behandeling kan in de praktijk maar ook thuis plaatsvinden en wij behandelen zowel met verwijzing als zonder verwijzing van een arts. Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op met mij of een van mijn collega’s.