Even voorstellen: Angelique Greep

Angelique Greep

U kunt bij Angelique Greep terecht voor fysiotherapie & medische fitness.

Specialisaties

Fysiotherapie
Medische fitness

Ik ben Angelique Greep, 25 jaar oud en sinds 1 september werkzaam als Fysiotherapeut op de dinsdagen en de vrijdagen bij Maas Fysiotherapie in Heerjansdam. Heerjansdam is de plaats waar ik 24 jaar met plezier heb gewoond. Sinds kort ben ik verhuisd naar Ridderkerk. Door in Heerjansdam te werken blijf ik toch verbonden met het dorp.

De opleiding Fysiotherapie heb ik gevolgd op de Hogeschool in Rotterdam. Tijdens de opleiding heb ik stagegelopen in een verzorgingshuis in Sommelsdijk, in een particuliere praktijk in Rotterdam Zuid en in een particuliere praktijk in Barendrecht. Hier heb ik erg veel geleerd en ben ik mezelf gaan ontwikkelen als fysiotherapeut.

Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding ben ik gaan werken als groepsbegeleider en als begeleider voor de ZwangerFit groep in een praktijk in Papendrecht. Sinds ik mijn diploma heb behaald, ben ik werkzaam als waarnemer in een praktijk in Barendrecht, en sinds 1 september als vaste kracht werkzaam in Heerjansdam.

Het mooiste van het vak vind ik om patiënten te kunnen helpen. Door de patiënten te informeren en te adviseren, de gewrichten te bewegen, de spieren te masseren en door oefentherapie kunnen diverse klachten worden verminderd. Er zijn ook ziektes of aandoeningen die niet meer verdwijnen, zoals COPD. Hierbij kan de fysiotherapeut hulp bieden om het achteruitgangsproces te stagneren. Het is zo fascinerend om te zien wat voor een positief effect bewegen op het lichaam heeft.

De sporten die ik zelf beoefen zijn hardlopen, skeeleren, wielrennen en fitness. Eén keer per jaar ga ik met de wielrengroep “Barendrecht naar de top” mee naar een prachtig land om daar een berg te beklimmen. Aankomend jaar gaan we het iets anders doen en gaan we vanuit Barendrecht naar de Alpe d’HuZes fietsen. Als we dan nog energie hebben, gaan de de Alpe d’HuZes ook nog beklimmen.