Onbeperkte fysiotherapie in 2017: wie vergoedt het nog?

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.
De fysiotherapeut is een veel bezocht persoon en ook daar kan de consument zich voor verzekeren. Consulten zijn niet altijd even goedkoop en een extra dekking voor bijvoorbeeld 9 behandelingen is al voor een paar euro extra per maand af te sluiten.
Tot dusver verzekerd 29 procent zich aanvullend voor fysiotherapie, waarbij de zojuist genoemde 9 behandelingen het meest gekozen zijn met ruim zestien procent van de vergelijkingen.

Ondanks dat het anno 2017 steeds moeilijker wordt om je als patiënt te verzekeren voor een onbeperkt aantal behandelingen, kiest toch bijna één procent voor deze ‘dure’ dekking.

Een zorgverzekering met een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie blijft zeldzaam in 2017. Nog maar acht van de ruim 40 verzekeraars bieden een dergelijke dekking, waarbij er bij de helft van de verzekeraars géén sprake is van een medische acceptatieprocedure.

Naast het schaarse zorgaanbod worden de bestaande aanvullende verzekeringen ook steeds duurder. De gemiddelde premie ligt inmiddels op exact 80,50 euro per maand. Dit terwijl er in 2014 nog gemiddeld 71,29 euro werd betaald voor volledige vergoeding van alle fysiotherapiebehandelingen. Vooral de verzekeringspakketten zonder medische selectie (die dus voor iedereen toegankelijk zijn) zijn erg duur: gemiddeld 90,88 euro.

Ontwikkelingen

Nog maar acht verzekeraars bieden in 2017 een verzekering aan met onbeperkte fysiotherapie. Dat is er één minder dan vorig jaar. In 2014 waren er nog 12 verzekeraars die onbeperkte fysiotherapie vergoeden.
Van de acht verzekeraars die fysiotherapie nog wel volledig vergoeden, hanteren er vier een medische selectie.
Bij de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland, Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis is het al langer niet meer mogelijk om een verzekering af te sluiten met een volledige vergoeding voor fysiotherapie.
U kunt de informatie overzichtelijk bekijken op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie

slides12-1.png